Wat is een sanibroyeur

Een Sanibroyeur is een makkelijke, mooie en voordelige manier om zonder grote verbouwingswerkzaamheden, overal in je huis of appartement een sanitaire voorziening te installeren. Een sanibroyeur kan namelijk afval van een toilet, fontein of douche afvoeren naar een riolering of een losse tank. De sanibroyeur is een goede oplossing als het  niet mogelijk is om water aftevoeren waarbij zwaartekracht mogelijk is of als de riolering niet aangesloten zit op sanitaire mogelijkheid. Door een sanibroyeur is een rioleringsaansluiting niet nodig. Zo voorkom je ook nog eens dat de riolering verstopt raakt of dat er rioolrenovatie nodig is. De sanibroyeur versnipperd alles dus er wordt geen gebruik gemaakt van chemische producten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of er ontstopping kan ontstaan.

Een sanibroyeur is een duurzame aankoop. Het product gaat voor een lange tijd mee maar het is wel afhankelijk of het product om de juiste manier wordt geïnstalleerd. Wanneer de installatie juist is gedaan kan je de sanibroyeur zo 10 tot 15 jaar mee gaan. Naast de lange levensduur hoef je niet zorgen te maken over onderhoud. Het apparaat heeft weinig onderhoud nodig en hoeft maar een keer in de zoveel jaar gereinigd te worden. Wel wordt aangeraden om het apparaat regelmatig te ontkalken om zo ontstoppingen te voorkomen.

Om het apparaat te installeren heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: Een stopcontact en een bron van koud water. Het installeren van de sanibroyeur kan achter de wc maar als het afvalwater vervoerd kan je het beter installeren in een kast.

Voor- en nadelen

Voordeel

  • Het apparaat gaat stilletjes te werk.
  • Het is geschikt voor elk toilet
  • Het heeft een grote afvoercapaciteit
  • Het heeft een ingebouwde anti-geurfilter om vervelde geurtjes te voorkomen.

Nadelen

Het inbouwen van de sanibroyeur moet gedaan worden door een loodgieter. Helaas is het niet zo makkelijk als een waterpomp te installeren in huis