Overstappen van energieleverancier, waarom en hoe doe je dit

Iedereen heeft stroom nodig. Voor de lampen, elektrische apparaten, apparatuur voor uw hobby en nog veel meer. En deze stroom kost natuurlijk ook wat. Maar kan er dan niet bespaard worden op deze kosten of zijn de energieprijzen overal hetzelfde? Ervaring leert dat het gras altijd groener lijkt aan de overkant, en dat elke aanbieder een betere prijs lijkt te hebben dan degene waarvoor u uw contract heeft afgesloten. U kunt er dan voor kiezen om van energieleverancier over te stappen, maar is dit wel zo verstandig en zo ja, hoe doet u dat dan? Hierover een korte uitleg.

Energieprijzen vergelijken

De prijs voor stroom is overal anders, terwijl u wel voor hetzelfde product betaalt. U kunt daarom het beste eerst vooronderzoek doen naar welke aanbieder het voordeligst is. U kunt energieprijzen eenvoudig vergelijken met een van de vele vergelijkingssites. Hier vult u gegevens over uw verbruik en oppervlakte van het huis in en u krijgt een net overzicht van welke leverancier voor u de beste keuze heeft. Voor elke situatie is een ander contract van toepassing, waardoor de ene aanbieder beter bij u past dan de aanbieder die het beste bij een goede vriend past. Energie vergelijken is daarom zeer belangrijk bij de besluitvorming.

Let op acties

De energieprijzen kunnen erg schommelen. U doet er goed aan om bij het afsluiten van uw contract de prijs vast te zetten, om eventuele stijgingen van de prijs niet zelf te hoeven betalen. Deze wijziging is meestal slechts één keer in het half jaar, maar de aanbiedingen kunnen continu variëren. Energieleveranciers proberen het hele jaar door nieuwe klanten tot zich te binden en zullen daarom op elk moment van het jaar kunnen stunten met acties waardoor u minder hoeft te betalen voor stroom. Neem deze acties in het achterhoofd wanneer u besluit over te stappen en doe dit pas wanneer de aanbieding loopt. Het gebruik maken van een aanbieding kan ervoor zorgen dat u wel tot 200 euro op energiekosten kunt besparen. Deze acties zijn meestal ook verwerkt bij het zoeken op een vergelijkingssite, omdat leveranciers hiermee zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht willen komen.

Hoe overstappen?

Heeft u tijdens het vergelijken van de prijzen een offerte gevonden die perfect bij u past en betere voorwaarden heeft dan degene die u nu heeft? Dan kunt u eenvoudig overstappen. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite kunt u direct gelinkt worden naar de website van de aanbieder waar dit contract voor u klaarstaat. Het overstappen wijst zich vanzelf en is na een paar klikken al voldaan, zonder dat u een overbruggingstijd hoeft te hebben waar u even zonder stroom zit. Let bij het overstappen wel op de voorwaarden van uw huidige contract of hier geen boetes of andere regels aan verbonden zitten.

1 gedachte over “Overstappen van energieleverancier, waarom en hoe doe je dit”

Geef een reactie